2010-06-18

Fractal Design

Något som jag uppskattar och ser som en styrka hos ett företag är förmåga att hantera misstag man gjort på ett bra sätt. Jag har varit i kontakt med två företag angående mitt chassi. Jag köpte hela min dator på misco då de var billigast och i ett tidigt skede gav bra support på inköpet. Jag köpte Fractal Design då jag inte hade råd med det tysta passiva chassi från salman som kostade 6000kr :) Fractal Design verkade vara bäst av de med vettig prisgivning.
Tyvärr så fungerade inte front USB jag försökte reda ut problem och antog det var något med bios inställningarna och testade ändra lite där. Men det gjode ingen skillnad. Tillslut hittade jag denna video.
En kabel i chassiet är felkonstruerad.
Jag kontaktade misco och Fractal Design själv. Msico hade ännu inte löst problemet. De bad mig att avvakta. De har ännu inte så vitt jag vet gått ut med information till sina kunder om problemet och riskerna som medföljer. Men de var snabba på att svara på mejl(tyvärr upptäckte jag problemet på en helg och fick vänta med svar till på måndagen). Fractal design skickade ut ersättnings kabel direkt. Vilket kändes professionellt och gav en bra känsla.

När jag kopplade in USB kabeln uptäckte jag att front ljud kablen var trasig. Jag kontaktade då Fractal Design som inte riktigt förstod problemet. Jag tror att de uppfattade att det var kontakten som lossnat då han förklarade att jag bara skulle tryck in den. Lite ordväxling fram och tillbaka så skickade jag denna.

En bild säger mer än tusen ord.
En dag senare hade jag ersättningssladd hemma.

Så även om det var lite trasig delar i leveransen är jag mycket nöjd med Fractal Design. Misco går varken plus eller minus i denna affär.

Igår upptäckte jag dock att mitt USB minne pajat av den trasig kabeln.. vem ersätter den? Jag antar säljaren har ansvar?Inga kommentarer: